Home > Nieuws overzicht  
   
 Laatste 5 nieuws items
   
17-08-2021 | Fleckviehfokwaarden augustus 2021
HOKUSPOKUS is een van de 3 koplopers van de Duits/ Oostenrijkse dochtergeteste Fleckvieh lijst die met 136 GZW de lijst aanvoeren. Hij toverde zich (met nu 169 dochters ) deze draai dankzij 3 punten winst bovenaan. De Hurly zoon valt op met een solide plas melk, positieve gehalten en zeer correct exterieur. Vooral uier en benen zijn bijna foutloos. Ook voor fitness (116), vruchtbaarheid (117) en levensduur (109) weet hij te overtuigen.

WHATEVER wist zijn hoge GZW van 134 vast te houden. Hij kent een mooie productievererving, hoge vruchtbaarheidsfokwaarden en een goede levensduur. Zijn dochters combineren een zeer hoge melksnelheid met prima celgetal en uiergezondheid. Ze zijn niet al te groot maar brede licht hellende kruizen, iets krommer maar sterk beenwerk.

VILLEROY en ook SISYPHUS hielden hun cijfers precies constant. Waar VILLEROY meer melk vererft moet SISYPHUS het iets meer van zijn gehalten hebben. Hij is daarnaast een topstier voor uiers. Beide stieren fokken een iets kleiner, compacter soort koe die wel gezond blijft en lang meegaat.

IRREGUT is nog steeds de hoogste hoornloze stier in de Duitse lijst. Met veel melk en hoge gehalten excellereert hij in productie. Zijn dochters zijn flink ontwikkeld qua frame en inhoud. Ze hebben lang aangehechte uiers met een prima uiergezondheid.

Interessante nieuwkomers deze draai zijn VLATURO en VENTURA:

VLATURO
(Vlaro x Huterax Renwart) heeft in zijn 2e draai al 194 dochters en steeg maar liefst 6 punten GZW totaalfokwaarde. De winst kwam vooral uit een hogere productie, een betere levensduur (110 ND) en vruchtbaarheid (113). In het exterieur en qua gezondheid laat hij geen steken vallen. Zijn moeder is een fraaie 5e kalfskoe met gemiddeld 3,66 % eiwit.

VENTURA (Raldi x Reumut) is een pinkenstier met nu 152 dochters. Hij laat een beste productie zien met laag celgetal. Zijn lange dochters zijn gemiddeld groot maar tonen veel inhoud, correct beenwerk. Ze hebben vast en lang aangehechte uiers met een wat nauwere speenplaatsing.

Allround pinkenstier SEHRGUT bleef deze draai nagenoeg constant. De persistente Sehrgut dochters – inmiddels 1.455 stuks – zijn in hun 3e lactatie en laten een flinke productiestijging over de lijsten zien. Daarbij hebben ze een zeer laag celgetal, goede uiergezondheid. Het zijn koeien van gemiddeld formaat die over zeer lang en vast aangehechte uiers beschikken.

ORKA is nog altijd een goede allrounder. Zijn dochters zijn iets krachtiger dan de Sehrgut nakomelingen en beschikken over hellende  kruizen en sterk beenwerk.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
08-04-2022 Fleckviehfokwaarden april 2022
17-08-2021 Fleckviehfokwaarden augustus 2021
13-04-2021 Orka meest gebruikte Fleckvieh stier van Duitsland 2020
09-04-2021 Fokwaarden draai april 2021
01-12-2020 Fokwaarden draai december 2020
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >